Вівторок, 21.08.2018, 12:57 ··· Адміністрація сайту: ··· +380677569831 ··· dun@at.ua ···Facebook ···
перейти на головну сторінку
Бізнес-каталог Оголошення Новини Коментарі Фото Відео Веб-камери Форум Довідка Реклама
··· Реєстрація ··· ··· Вхід ··· ··· RSS ···
Меню сайту
Меню розділу
Надзвичайні події
Невдоволення та протести
Новини Держадміністрації
Новини Районної ради
Новини Міської ради
Новини Сільських рад
Новини Держслужби з НС
Новини МВС, Прокуратури
Новини Виконавчої служби
Новини Держпродспоживслужби
Новини Соціальних служб
Новини Комунальних служб
Новини Податкової
Новини Пенсійного
Новини Гром. ради при РДА
Правова допомога
ГО "Контроль громади"
Конкретні справи О. Гереги
Свята та урочисті заходи
Вибори та політика
Економіка та розвиток
Міжнародна співпраця
Медицина та здоров'я
Освіта, Культура, Релігія
Про наших людей
Єврореволюція
АТО
Спорт
Сільгосптехніка
Відеоновини ФНБ
Статистика
Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Пошук по сайту
 
Головна » 2018 » Серпень » 9 » На порозі новий навчальний рік…
Четвер, 09.08.2018, 14:43
На порозі новий навчальний рік…

   До уваги засновників, керівників, медичних працівників, працівників харчоблоків навчальних закладів району та батьків! З метою забезпечення належного навчально – виховного процесу, організації харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у новому 2018 -2019 навчальному році в районі створені та із 13 серпня розпочинають свою роботу комісії щодо вивчення стану готовності навчальних закладів. До складу комісій включені спеціалісти Дунаєвецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

   Особлива увага буде приділятись питанню організації харчування в закладах освіти, зокрема: набору та площі виробничих приміщень, дотримання принципу поточності при приготуванні страв (відсутність перехресту сирої та готової продукції), забезпеченості харчоблоків системами водопостачання каналізування та вентиляції, наявності достатньої кількості розділового інвентарю, холодильного та технологічного обладнання, створення належних умов для миття продовольчої сировини, кухонного та столового посуду, дотриманням персоналом правил особистої гігієни, тощо.

Вкотре нагадуємо, що в освітніх закладах забороняється приймати:
- продукти без супроводжувальних документів, що підтверджують їх походження, якість та безпечність;
- продукти з ознаками псування, пошкоджених шкідниками;
- продукти, що швидко псуються (молокопродукти, варені ковбасні вироби і т.п.), у яких термін реалізації закінчується менш ніж за 6 годин;
- субпродукти, окрім яловичого язика, серця печінки;
- ковбасні вироби нижче першого ґатунку, кров’яні, ліверні ковбаси, зельци, сальтисони, тощо;
- непатрану птицю;
- м'ясо та яйці водоплавної птиці;
- будь – які кулінарні напівфабрикати (котлети, млинці…) промислового походження;
- консерви з порушенням герметичності, бомбажем (здуті), деформовані, з пошкодженими етикетками чи без маркування;
- консервовані продукти домашнього виготовлення;
- закусочні овочеві консерви;
- консерви з риби, яка була попередньо оброблена підсушкою, смаженням або копченням;
- консерви рибні у томатному соусі, у маринаді, желе, у складних соусах, комбіновані рибо-рослинні, закусочні консерви та паштети;
- сирокопчені м’ясні гастрономічні вироби та ковбаси;
- гострі соуси, кетчупи, майонез, аджики, мариновані овочі та фрукти;
- кулінарні жири, спреди, маргарини та інші гідрогенізовані жири;
- каву натуральну, тонізуючі, у тому числі енергетичні напої;
- газовані напої, сильно газовану питну та столову мінеральну воду;
- чіпси, гострі сухарики, солоні горішки та інші сухі закуски, жувальну гумку;
- будь – які гриби;
- свіжі екзотичні фрукти (фейхоа, кокос, ананас, гуава, манго, папая, авокадо, тощо).

Забороняється:
- використання залишків їжі від попереднього прийому або з минулого дня;
- повторне замороження продуктів та зберігання продуктів після первинної обробки (наприклад м’ясного фаршу);
- використання фляжного молока, сметани, кисломолочного сиру без додаткової термічної обробки;
- переливання кисломолочних напоїв із дрібної споживчої тари в одну ємність;

Забороняється виготовлення:
- кисляку, йогуртів, сиру та інших кисломолочних продуктів;
- млинців, вареників, пельменів із сирим м’ясом;
- макаронів «по - флотськи» з м’ясом або м’яким (кисломолочним) сиром;
- кондитерських виробів з кремом;
- лимонадів, квасу, морсів власного приготування;
- холодців, зельців, заливних м’ясних чи рибних страв;
- виробів у фритюрі (смаження у великій кількості жиру);
- паштетів;
- перших страв на бульйоні з свинячих та яловичих кісток;
- окатої яєчні (глазунья);
- складних салатів (більше трьох складників).

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дунаєвецького РУ ГУ ДПСС в Хмельницькій обл. Костриба Н.Б.
Категорія: Новини Держпродспоживслужби | Переглядів: 119 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вибачте, додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі сайту.
Будь-ласка, зареєструйтесь, або увійдіть на сайт.
РЕЄСТРАЦІЯ / ВХІД
Ділові Дунаївці © 2009-2018