Середа, 18.07.2018, 17:10 ··· Адміністрація сайту: ··· +380677569831 ··· dun@at.ua ···Facebook ···
перейти на головну сторінку
Бізнес-каталог Оголошення Новини Коментарі Фото Відео Веб-камери Форум Довідка Реклама
··· Реєстрація ··· ··· Вхід ··· ··· RSS ···
Меню сайту
Меню розділу
Надзвичайні події
Невдоволення та протести
Новини Держадміністрації
Новини Районної ради
Новини Міської ради
Новини Сільських рад
Новини Держслужби з НС
Новини МВС, Прокуратури
Новини Виконавчої служби
Новини Держпродспоживслужби
Новини Соціальних служб
Новини Комунальних служб
Новини Податкової
Новини Пенсійного
Новини Гром. ради при РДА
Правова допомога
ГО "Контроль громади"
Конкретні справи О. Гереги
Свята та урочисті заходи
Вибори та політика
Економіка та розвиток
Міжнародна співпраця
Медицина та здоров'я
Освіта, Культура, Релігія
Про наших людей
Єврореволюція
АТО
Спорт
Сільгосптехніка
Відеоновини ФНБ
Статистика
Онлайн всього: 22
Гостей: 21
Користувачів: 1
Вхід на сайт
Пошук по сайту
 
Головна » 2018 » Червень » 27 » Пам’ятка для грибників
Середа, 27.06.2018, 09:04
Пам’ятка для грибників

   Для запобігання отруєння грибами необхідно пам’ятати:
1. Збирайте в лісі тільки ті гриби, про які Ви точно знаєте, що вони їстівні.
2. Ніколи не збирайте і не їжте гриби, які мають бульбовидне потовщення на кінці ніжки, оточене білою оболонкою (саме таке є у блідої поганки).
Якщо Ви збираєте в лісі печериці, звертайте особливу увагу на колір пластинок. Ніколи не збирайте і не їжте печериці, які мають пластинки білого кольору. У справжніх їстівних печериць пластинки швидко рожевіють, потім темніють . У смертельно отруйної блідої поганки, схожої по зовнішньому вигляді на печериці, пластинки завжди білого кольору.
3. Не вірте поширеній думці про те, що отруйні гриби викликають потемніння цибулини чи срібних предметів, якщо їх опустити в посуд, де варяться гриби. Це не правильне твердження!
4. Не збирайте гриби, навіть їстівні, у міських парках, скверах , дворах , а також уздовж автомобільних шляхів і залізниць: гриби накопичують отруйні речовини і стають непридатними в їжу.
5. Принесені додому гриби повинні бути в той же день розібрані по окремих видах і знову ретельно переглянуті. Усі сумнівні, також переспілі , в’ялі, поїдені черв’яками гриби потрібно, не шкодуючи , викинути. Нижню частину ніжки, забруднену землею, зрізують, а гриби ретельно очищають від піску і сміття. У деяких грибів (маслюки і мокрухи) знімають з капелюшка плівку , яка вкрита слизом. Гриби повинні в день збору, або не пізніше наступного ранку піддані кулінарній обробці.
6. При перших ознаках отруєння необхідно терміново звертатися за медичною допомогою.

Наталія Костриба – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дунаєвецького РУ ГУ ДПСС в Хмельницькій обл.
Категорія: Новини Держпродспоживслужби | Переглядів: 112 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вибачте, додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі сайту.
Будь-ласка, зареєструйтесь, або увійдіть на сайт.
РЕЄСТРАЦІЯ / ВХІД
Ділові Дунаївці © 2009-2018