Вівторок, 17.10.2017, 14:29 ··· Адміністрація сайту: ··· Київстар, Viber: +380 67 7569831 ··· E-mail: dilodun@gmail.com ···
перейти на головну сторінку
Бізнес-каталог Оголошення Новини Коментарі Фото Відео Веб-камери Форум Довідка Реклама
··· Реєстрація ··· ··· Вхід ··· ··· RSS ···
Меню сайту
Меню розділу
Надзвичайні події
Невдоволення та протести
Новини Держадміністрації
Новини Районної ради
Новини Міської ради
Новини Сільських рад
Новини Держслужби з НС
Новини МВС, Прокуратури
Новини Держпродспоживслужби
Новини Соціальних служб
Новини Комунальних служб
Новини Податкової
Новини Пенсійного
Новини Гром. ради при РДА
Правова допомога
ГО "Контроль громади"
Конкретні справи О. Гереги
Свята та урочисті заходи
Вибори та політика
Економіка та розвиток
Міжнародна співпраця
Медицина та здоров'я
Освіта, Культура, Релігія
Про наших людей
Єврореволюція
АТО
Спорт
Сільгосптехніка
Відеоновини ФНБ
Статистика
Онлайн всього: 17
Гостей: 12
Користувачів: 5
Вхід на сайт
Пошук по сайту
 
Головна » 2017 » Жовтень » 9 » Увага: смертельно небезпечна бліда поганка!
Понеділок, 09.10.2017, 14:22
Увага: смертельно небезпечна бліда поганка!

   Цього року складаються надзвичайно сприятливі погодні умови для росту грибів. А отже, важливо вберегтися від отруєнь ними. Саме восени реєструються найбільш важкі отруєння грибами, що пов’язані із вживанням блідої поганки. Цей гриб дуже подібний до сироїжки, печериці та інших пластинчастих грибів з якими його дуже часто плутають, особливо мало досвідченні любителі тихого полювання. Росте бліда поганка з липня до пізньої осені. Смертність від неї дуже висока, адже жоден вид термічної обробки (варіння,сушення, смаження і т.д.) не звільняють даний гриб від отрути. Смертельно отруїтись можна з’ївши навіть десяту частину гриба. Окрім того в природі не існує протиотрути до блідої поганки.

   Щоб не помилитись при збиранні грибів, слід пам’ятати характерні ознаки блідої поганки:біля основи тонкої циліндричної ніжки є бульбоподібне потовщення – «булава». Гриб ніби виростає з чохла, а посередині ніжки є кільце – «комірець» з плівки. У сироїжок і шампіньйонів їх немає. Пластинки у блідих поганок білі як у молодих так і в старих грибів. У шампіньйонів пластинки спочатку блідо – рожеві, а з ростом буріють.

   Особам, які не мають відповідних знань та навичок рекомендуємо утриматись від збирання та вживання дикоростучих грибів. При появі будь – яких симптомів захворювання після вживання грибної страви – одразу звертайтесь за кваліфікованою медичною допомогою.
 

Наталія Костриба - начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дунаєвецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області

Категорія: Новини Держпродспоживслужби | Переглядів: 112 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вибачте, додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі сайту.
Будь-ласка, зареєструйтесь, або увійдіть на сайт.
РЕЄСТРАЦІЯ / ВХІД
Ділові Дунаївці © 2009-2017