Субота, 24.06.2017, 13:28 ··· Адміністрація сайту: ··· Київстар, Viber: +380 67 7569831 ··· E-mail: dilodun@gmail.com ···
перейти на головну сторінку
Бізнес-каталог Оголошення Новини Коментарі Фото Відео Веб-камери Форум Довідка Реклама
··· Реєстрація ··· ··· Вхід ··· ··· RSS ···
Меню сайту
Меню розділу
Надзвичайні події
Невдоволення та протести
Новини Держадміністрації
Новини Районної ради
Новини Міської ради
Новини Сільських рад
Новини Держслужби з НС
Новини МВС, Прокуратури
Новини Соціальних служб
Новини Комунальних служб
Новини Податкової
Новини Пенсійного
Новини Гром. ради при РДА
Правова допомога
ГО "Контроль громади"
Конкретні справи О. Гереги
Свята та урочисті заходи
Вибори та політика
Економіка та розвиток
Міжнародна співпраця
Медицина та здоров'я
Освіта, Культура, Релігія
Про наших людей
Єврореволюція
АТО
Спорт
Сільгосптехніка
Відеоновини ФНБ
Статистика
Онлайн всього: 13
Гостей: 12
Користувачів: 1
Вхід на сайт
Пошук по сайту
 
Головна » 2017 » Квітень » 14 » Наша Пасха, Христос
П`ятниця, 14.04.2017, 21:28
Наша Пасха, Христос

   Сьогодні люди сперечаються у кого правильніша Пасха, і коли її слід святкувати. Само святкування Пасхи в 2017 році, в один день різними християнськими конфесіями ,говорить про те,що сперечатись не потрібно, а краще дякувати Богові за Пасху. Перш за все хочеться звернути увагу на те , як людина святкує Пасху . Щире , правильне святкування Пасхи ,вона приємно Богові і корисно для людини.

   Що значить святкувати? Синоніми слова святкувати – шанувати, радіти, пам’ятати , виділяти , вони говорять про особливе відношення людини до цієї події . Святкувати це святити не день , а подію, про яку ми згадуємо в цей день. Це означає що ми розуміємо її , пам’ятаємо і дорожимо нею, робимо цю подію головною, досить цінною. Святити ,це коли людина роздумує і досліджує ту чи іншу подію, намагається зрозуміти її цінність та значення.

   Є основні фундаментальні події із життя Ісуса Христа на яких будується наша віра. Це Різдво, Стрітення, Хрещення Ісуса Христа, Преображення, Смерть і Воскресіння Ісуса Христа (Пасха), Вознесіння, День Пятидесятниці (Трійця).

   Якщо ми згадуємо про ці події і роздумуємо над ними,не тільки в той день,коли вони сталися,але і в інші дні на протязі року,то ми цим будуємо свою віру. Але якщо ми цю подію згадуємо поспіхом ,тільки в той день коли вона сталася, думаючи лише про гостину , подарки і відпочинок, то наша віра від цього не будується.

   Життя людини тривале і досить різноманітне. Часто люди опиняються в досить важких душевних та матеріальних ситуаціях,що приводить до втрати радості, депресії і навіть до небажання жити.

   Що чи хто,нам може допомогти в таких критичних ситуаціях ? Бог! Віра в Бога! А саме,наша абсолютна довіра до Бога! Віра,вона сама по собі не приходить,її не можна отримати у спадщину. Це індивідуальне надбання кожної людини. Людини ,яка цікавиться ,роздумує , досліджує все, що пов’язане з Богом , з Пасхою та з іншими подіями із життя Ісуса Христа. Яка намагається зрозуміти їх,і постійно на них зосереджує свою увагу, і живе ними. Якщо в людини такий духовний стан,то для неї не стільки важливий день коли ця подія відбулась, і в який день її слід святкувати. Для людини стає цінною сама подія, оскільки вона допомогла її набути віру і тішить її постійно, дає мир і спокій душі.

   Але повернемось до Пасхи. Біблія розповідає нам про дві Пасхи. В них є багато спільного і є суттєві розбіжності. Перш за все нам потрібно знати,що Пасху вирішив провести Сам Бог,це Його задум,це Його вибір,це Його рішення. При першій і другій Пасхи ,Бог виступає в ролі Спасителя! Відмінність в тому,що при першій , спасалось лише тіло людини,а при другій - вічний дух людини.

   Слово Пасха,на мові оригінала,на якій написана Біблія,означає перескочити або обминути.

   При першій Пасхи, Бог звільняв Свій народ з єгипетського рабства,шляхом застосування кар проти фараона і всього єгипетського народу. Настав час останньої десятої кари,коли янгол губитель мав пройти по всій єгипетській землі і вигубити все перворідне від людини до худоби. Бог допускаючи цю кару,подбав про спасіння Свого народу,який жив на землі єгипетській. Дома ізраїльського народу стояли поряд з домами єгиптян. Він повелів кожній сімї взяти ягня на одну сімю,заколоти його,кровю намастити одвірки зовнішніх дверей. Інше завдання заключалось в тому,що б саме це ягня запекти і зїсти .

   Для чого це необхідно було зробити?

   «І перейде Господь ударити Єгипет, і побачить ту кров на одвірку горішнім і на двох одвірках бічних, і обмине Господь ті двері, і не дасть згубникові ввійти до ваших домів, щоб ударити». (Вих.12:23)

   Отже головним знаком для Бога,під час спасіння Свого народу,мала бути кров ягня. А весь народ мав бути ситим,одягненим і готовим до переходу до іншої місцевості, втечі з Єгипту.

   Народ послухався Бога,зробив все так , як Він наказав. І Бог в назначений час звершив кару над усім Єгиптом,вигубивши все перворідне,тільки дома ізраїльтян в яких двері були намащені кровю ягнят, Він обминув.

   Друга досить важлива істина в історії першої Пасхи , готовність людей до спасіння ,до переходу. Перехід мав бути досить тривалим , і Бог подбав про готовність Його людей до цього переходу.

   «І нехай їдять тієї ночі те м'ясо, спечене на огні, та опрісноки. Нехай їдять його на гірких травах».(Вих.12:8) Що б пройти велику відстань, люди повинні були бути готові до цього переходу. Печене м'ясо мало додати сили народу,а опрісники та гіркі трави,мали забезпечити нормальне травлення і захистити їх від отруєння.

   Так відбулась перша Пасха. Весь народ був спасенний і виведений з рабства. Всі успішно пройшли досить велику відстань,і спаслись від переслідування.

   Друга Пасха теж є задумом Божим і теж пов’язана із спасінням людини. Якщо перша Пасха рятувала тимчасове життя людини в тілі,то друга Пасха ,рятує вічний дух людини . Тому то і ціна спасіння була інша. Звичайних ягнят недостатньо було для спасіння нашого вічного духу,тому то Бог вибирає іншу жертву. Нею стає Сам Син Божий, Ісус Христос.

   Ісус Христос,залишає славу Небес і ради спасіння нашого вічного духа , приходить на Землю в тілі людини,шляхом перевтілення через Діву Марію. Йому необхідно було відкрити людям волю Отця Небесного що до їхнього спасіння,і Самому це спасіння звершити. Вийшовши в тридцятирічному віці на служіння,Ісус Христос,набравши 12 учнів, три з половиною роки навчав їх Царству Божому. Навчання Бог проводив із застосуванням особливих наочностей , а саме , звершував різноманітні чуда. Все Його навчання заключалась в двох основних заповідях, любити Бога та любити ближнього як самого себе. Це навчання необхідне було не для того щоб покращити моральний рівень грішного людства, але що б людина, яка повірить Богові ,могла підготовити себе до духовного переходу у вічність. Бути готовою до Пасхи.

   Знову, Бог , для спасіння людини вибирає кров. Але спосіб використання цієї спасаючої крові , вже інший. Якщо раніш необхідно було Богові бачити лише помічений кровю будинок,то тепер для спасіння вічної душі людини,необхідно що б саме душа була помічена спасаючою кровю Ісуса Христа.

   Як практично це зробити?

   Біблія дає відповідь на це запитання: « Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той має вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня».(Iван.6:54)

   Мова йде не про буквальне споживання, а про правильне відношення до всього того , про що сповістив нам Ісус Христос , і що Він звершив для нас . Споживати - це повірити , прийняти і постійно використувувати у своєму житті .

   Понад три роки, наш Господь, сповіщав через Своїх учнів усьому людсту про єфективні методи виходу із гріховної кризи,в основі якої є самолюбство та пожадливість. Знаючи безпомічність людини в боротьбі з такими гріхами ,Ісус Христос надає кожній людині Свою допомогу.

   Учні записали всі ці поради і вони дійшли до нас у вигляді Божого листа –Біблії.

   Крім інформації про спасіння вічної душі людини,Ісус Христос , Сам і спасає нашу вічну душу. Він приніс Себе в жертву, проляв Свою пречисту кров на голгофському хресті. Бо без пролиття крові не може бути Божого прощення.

   Отже ,що ми сьогодні маємо?

   За наше прощення уже пролита Свята кров Нашого Господа,Ісуса Христа. Ми маємо Слово Бога – Біблію,яка дає вичерпні поради відносно нашої підготовки до Дня Господнього , до дня завершення Пасхи.

   Що значить бути готовим?

   По-перше ,бо так як при звершення першої Пасхи ,мала вирішальне значення для Бога - кров, так і при Пасхи Нового Заповіту,має вирішальне значення відношення людини до пролитої крові Сина Божого Ісуса Христа. Якщо людина вірою приймає цю жертву, то Бог бачитиме цю віру , прийме як знак,який дозволить обминути кару Божу.

   По-друге, як при першій Пасхи народ був ситим,готовим до тривалого переходу,так і при нашій Пасхи наша вічна душа ,наш внутрішній чоловік ,повинен бути готова до переходу у вічність у всякий час і на всякому місці . А саме до підхоплення Церкви, до зустрічі з Господом під час Його другого приходу. Душа,повинна бути свята,не обтяжена гріхом.

   Бог через Біблію говорить до нас: «Отож, очистьте стару розчину, щоб стати вам новим тістом, бо ви прісні, бо наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений». ( 1 Коринтянам 5 : 7 )

   Ми, користуючись Божими порадами і Його підтримкою,повинні стати іншими людьми, людьми без гріха.

   Перша Пасха успішно завершилась спасінням усього народу. Друга Пасхи на передодні завершення. Настане день коли Сам Бог буде спасати вічні душі людей. Ті люди,які за свого земного життя повірили Богу ,скористались Його жертвою,підготували себе до вічності,вони будуть спасенні. А хто не повірив,не скористався,не підготовився,їх чекає жахлива вічність.

Категорія: Освіта, Культура, Релігія | Переглядів: 289 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вибачте, додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі сайту.
Будь-ласка, зареєструйтесь, або увійдіть на сайт.
РЕЄСТРАЦІЯ / ВХІД
Ділові Дунаївці © 2009-2017